Anunț pentru membrii și aparținătorii

Bisericii Creștine Baptiste EMANUEL din Oradea

Iubiți membri și aparținători ai Bisericii Baptiste Emanuel,

Frați și surori în Domnul Isus Hristos,

Așa după cum știți, prin îndurarea lui Dumnezeu, în perioada verii și începutul toamnei am organizat adunnările noastre pentru închinare, părtășie, Cuvânt și rugăciune în curtea Casei de rugăciune a Bisericii Emanuel. Cu toate limitările și reglementările cu privire la adunările religioase în perioada de pandemie, cei mai mulți dintre dumneavoastră ați participat și v-ați bucurat în Domnul la aceste întâlniri. Îi mulțumim Domnului pentru ajutorul și protecția Lui pentru membrii și aparținătorii Bisericii, și în mod special în împrejurările de acum, pentru faptul că nimeni nu s-a contaminat cu virusul COVID 19 în cadrul acestor întâlniri. Maturitatea, responsabiliatea și seriozitatea cu care dumneavoastră ați respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului reprezintă o frumoasă mărturie cu privire la modul în care membrii și aparținătorii Bisericii Emanuel îl onorerază pe Domnul prin comportamentul lor. Cu toată dragostea și aprecierea, vă rugăm să primiți mulțumirile păstorilor dumneavoastră!

A venit însă sezonul rece, vremea este din ce în ce mai imprevizibilă și mai neprielnică pentru desfăsurarea programelor de închinare în curtea Casei de rugăciune. De aceea, am considerat că este potrivit să avem întâlnirile din timpul săptămânii și a zilelor de duminică în sanctuarul Casei de rugăciune. Conștienți,  atât de regulile care trebuie respectate în spațiile închise, de pericolele mai mari de contaminare cu virusul COVID 19, cât și de faptul că peste toate pericolele pandemiei se va suprapune și gripa sezonieră, dorim să vă anunțăm cum se vor desfășura adunările Bisericii.

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom folosi sanctuarul, coridoarele unde sunt amplasate monitoare TV, și sala de evenimente a Bisericii. Aceste spații sunt marcate atât pentru respectarea circuitelor cât și pentru respectarea distanțării fizice. De fiecare dată când ne adunăm, va putea intra înlâuntru doar numărul de persoane care corespunde locurilor marcate. În această situație este important să înțelegem că este imposibil să fim prezenți toți membrii și aparținătorii Biserricii la fiecare slujbă de închinare.

Pentru o bună rânduială, vă invităm să alegeți unul dintre programele de închinare la care să participați fizic, urmând ca la celelalte să participați online de acasă. Programul săptâmânal de închinare pentru această perioadă este următorul:

Joi seara de la ora 18:00

Sâmbătă seara de la ora 17:00

Duminica dimineața de la 8:00 și de la ora 11.00

Duminică seara de la ora 17:00

Acest program al întâlnirilor oferă administrației Bisericii timpul necesar pentru aerisirea și dezinfectarea spațiilor folosite.

Suntem conștienți că această formă de organizare are limitele ei, dar convinși de maturitatea membrilor și aparținătorilor Bisericii Emanuel, suntem încrezători că vom putea depăși această perioadă grea cu ajutorul și protecția bunului Dumnezeu.

În vderea acestei conlucrări pentru slava lui Dumnezeu, pentru protecția noastră, a familiilor noastre, a tuturtor membrilor și aparținătorilor Bisericii Emanuel, vă rugăm de asemenea ca în avcceastă perioadă:
- Să purtanța masca potrivită în așa fel încât să acopere gura și nasul;

- Să vă dezinfectați mâinile și să purtați mănuși acolo unde se impune acest lucru;

- Sa păstrați distanța fizică pe strada, în mijloacele de transport în comun, în locurile aglomerate și înclusiv în incinta cladirilor Bisericii Emanuel;

- Să respectați circuitele trasate pentru deplasare în incinta clădirilor Bisericii,

- Să nu participați la întrunirile fizice ale membrilor Bisericii în cazul în care aveți temperatură, strănutați, cuge nasul (rinoree), aveți o stare generală de discomfort, sau dacă ați fost în prezența unor persoane contaminate,sau suspecte de contaminare;

- Să luați legătura cu medicul de familie în situația în care aveți simptomele meționate mai sus, sau orice alte simptome de boală.

Așa după cum știți, virusul COVID 19 este agresiv și deosebit de periculos. Măsurile de protecție sunt menite pentru a ne proteja pe noi și pe cei de lângă noi. Ca unii care înțelegem ce înseamnă dragostea față de frații și surorile noastre în Hristos, suntem datori să luăm toate măsurile pentru a le face bine, și nu rău. Cu încrederea că membrii și aparținătorii Bisericii Emanuel vor duce mai departea mărturia frumoasă a adevăraților creștini și vom trece biruitori și prin această încercare, ne încredințăm în brațele Bunului Păstor care ne poate păzi de orice cădere și să facă să ne înfățișăm fară vină înantea Tronului Îndurării.

Cu aleasă prețuire și dragoste în Hristos Domnul,

Pastori :